Positiv vändning på bostadsmarknaden i Göteborg

Efter en längre tid av osäkerhet på bostadsmarknaden i Göteborg likväl som hela Sverige märks nu en positiv vändning. Franchisetagarna Oskar Rydström och Elin Edström från Notar Göteborg Väster berättar om höstens ökade utbud och de nya möjligheter som uppstått på marknaden. Med fler bostäder till salu och en ökad efterfrågan skapas en dynamik som öppnar upp för såväl säljare som köpare.


Oskar Rydström och Elin Edström franchisetagarna på Notar Göteborg Väster


Marknaden i Göteborg har verkligen börjat ta fart

De senaste positiva räntebeskeden börjar ge effekt, och fler människor får nu möjlighet att agera. Vi förutspår ett ökat utbud under hösten, främst på grund av en tidigare avvaktande marknad. Vi märker att många vill passa på att göra affärer innan marknaden återhämtar sig helt.

Det blir allt vanligare att sälja sin bostad innan man köper en ny. En viktig anledning till detta är att man vill veta vilka resurser man har att röra sig med, särskilt i en relativt återhållsam marknad. Vi ser nu att tidig kontakt med en mäklare är viktigare än någonsin, för att förstå sina förutsättningar och förbereda sig inför framtida köp av drömboendet.

En stor förändring vi har sett sedan tidig sommar är det ökade intresset för affärer på det vi kallar ”kommandemarknaden”. Här kan säljare sätta sina egna villkor när det gäller tillträde och pris, och bara sälja om rätt erbjudande dyker upp. Förhandsmarknaden har länge varit avvaktande, men vi ser nu att fler är villiga att göra affärer på dessa villkor. En stor anledning till detta är att kunder inser att bättre tider närmar sig, vilket innebär en viss ”risk” för stigande bostadspriser i framtida budgivningar.

Sammanfattningsvis ser vi positivt på hösten och tror att affärerna, som har tagit längre tid under det senaste året, nu kan genomföras snabbare om rätt förberedelser har gjorts.

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Fortsätt läsa